Coolia kattojäähdytys

Coolia -kattojäähdytys, myynti ja asennus: Salo, Paimio, Somero

Vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä

Coolia- vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Coolia- asennuspaneeli on kipsilevyelementti, jonka sisään on uritettu 10mm lattialämmitysputki ja jonka päälle on liimattu grafiitti EPS-eriste. Levy asennetaan samalla tavalla kuin normaali kipsilevykatto, levytyksen jälkeen pinta on pinnoitusvalmis. Pinnoitukseksi sopii joko tasoitus ja maalaus tai ruiskurappaus.

Coolia- kattojäähdytykseen tarvittava kylmäenergia voidaan toteuttaa monella tavalla. Mikäli kohteessa on maalämpö kylmäenergiana voidaan käyttää maalämpökaivon lämmönkeruunestettä tai vaihtoehtoisesti kaukokylmää jos kohde on kaukokylmäverkon alueella. Haja-asutusalueella riittää esimerkiksi porakaivon vesi tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää erillistä kylmäkonetta.

Levyn rakennekuva

Levyn asentaminen
Levy voidaan asentaa jonkin valmiin asennusjärjestelmän päälle tai tavalliseen puukoolaukseen. Yleisimmin asennus kuuluu rakennusurakkaan.
Levyn kokonaispaino on 14,7 kg/m², joten koolausväliksi käy normaali kipsilevylle tarkoitettu kattokoolausväli K 400. Asennuksessa on huomioitava että ruuvaukseen käytettävä ruuvi on riittävän pitkä esim. 4,2x75 mm.
Levyn pinnassa oleva laserprinttaus osoittaa missä putki kulkee, jotta levyn pystyy ruuvaamaan turvallisesti kattoon. Levyn eristeosan sisään on integroitu yksi syöttöputkilinja, joten levyt pitää asentaa vähintään pareittain, jotta syntyy meno- ja paluulinja.

Levyjen toisiinsa kytkentä
Jokaiseen levyyn on tehtaalla tehty ns. asennuskulma eli siihen on jätetty tilaa, jotta levyt saadaan kytkettyä toisiinsa. Levyjen kytkentä kuuluu Warmian asennusurakkaan. Levyt kytketään käyttämällä patentoitua liitostekniikkaa. Liitoksesta tulee niin tiivis, että sen saa peittää rakenteisiin eikä erillistä luukkua liitoksien päälle tarvitse tehdä. Jokainen järjestelmä koeponnistetaan 3 bar ilmanpaineella vastaavalla tavalla kuin lattialämmitysjärjestelmäkin. Asennuksesta tehdään asennuspöytäkirja, mikä on myös takuun ehto.

Warmia MyComfort -säätöjärjestelmä

Warmia MyComfort säätöjärjestelmä on tarkoitettu Coolia- kattojäähdytyksen sekä Warmia- lattialämmityksen säätöön. Varsinainen säätö tapahtuu yhdestä kosketusnäytöllisestä paneelista. Huoneissa on ainoastaan anturit, jotka haistelevat ilman lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Säätöjärjestelmä säätää kattoon menevän menonesteen lämpötilan niin, että se pysyy kastepisteen alapuolella. Tarvittaessa huonekohtainen säätömoottori puuttuu peliin ja katkaisee kierron mikäli kastepistevaara on olemassa. Järjestelmän mukana tulevassa keskusyksikössä on kaikki tarvittava reletekniikka ohjauksien toteuttamiseksi, jotta kytkentä olisi mahdollisimman helppo sähköurakoitsijalle.

 

Puhelin: 0400 954 836
Sähköposti:
juhani.kokko@warmia.fi
Y-tunnus: 2874758-7

Ota yhteyttä:

Warmia ja Coolia -edustaja alueella
Varsinais-Suomi, Uusimaa

Salon Lattialämmitys
Juhani Kokko
Rouskutie 3 A
24280 Salo

Copyright 2015-2023
© Salon Lattialämmitys
>> Tietosuojaseloste